урок-реквієм "Україна пам’ятає , світ визнає"

   Кінець листопада для українців є завжди сумним. Саме у ці дні ми згадуємо усією українською родиною, по цілому світі, про страшну сторінку нашої історії – ГОЛОДОМОР. До дня вшанування пам'яті жертв голодомор у 26 листопада у нашій школі було прведено урок-реквієм "Україна пам’ятає , світ визнає". Цього дня актова зала стала цариною Духовності, Скорботи і Пам’яті. Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду.

     В очах кожної дитини, кожного вчителя, котрі прийшли на захід, бринів смуток. Пісні, художні мініатюри, які виконували наші діти, вірші, відеоролики - все це справило враження на присутніх в залі. Свідчення очевидців, страждання і болі дорослих, дітей, які дивилися на нас з відеороликів, відбивалися в очах присутніх на заході. Символічним моментом  стало вшанування пам'яті хвилиною мовчання та запалення свічок, на згадку про безвинноубієних,  та час гірких слів Правди.

    Перед уроком в актовому залі школи було проведено акцію «Незабутка пам’яті» де учні мали змогу виготовлену символічну квітку - незабудку,  приклеїти до скорботної дошки.  Учні взяли активну участь в цьому заході і глибоко перейнялися темою голодомору.